...

KPN stopt met 2G per 1 december 2025

Het belang van vroege overstap naar 4G of 5G

Het landschap van zakelijke connectiviteit evolueert voortdurend. Van het beantwoorden van e-mails in de metro tot het delen van bestanden terwijl je op een terras zit te werken, connectiviteit is de sleutel geworden tot zakelijk succes. Bedrijven moeten zich aanpassen aan deze verschuiving en ervoor zorgen dat ze altijd en overal verbonden blijven met hun klanten en teamleden.

De noodzaak van moderniseren: KPN’s 2G-netwerkuitfasering

Met de groeiende vraag naar snelheid en betrouwbaarheid, wordt het 2G-netwerk van KPN steeds minder geschikt voor moderne zakelijke behoeften. Daarom heeft KPN besloten om op 1 december 2025 definitief afscheid te nemen van het verouderde 2G-netwerk.

Wat betekent dit voor jouw bedrijf?

Na 1 december 2025 zullen apparaten die alleen 2G ondersteunen niet langer werken in Nederland. Het is daarom van essentieel belang om te controleren of jouw bedrijfsapparatuur klaar is voor deze verandering. Gelukkig zijn er verschillende manieren om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf niet achterblijft:

  1. Vervang oude simkaarten: Simkaarten die de laatste tien jaar hebben doorstaan, zijn mogelijk niet geschikt voor 4G of 5G. Zorg ervoor dat je tijdig nieuwe simkaarten aanvraagt die compatibel zijn met de nieuwste netwerken.
  2. Upgrade verouderde apparatuur: Apparaten die niet compatibel zijn met 4G of 5G zullen na december 2025 niet meer functioneren. Overweeg daarom om tijdig te investeren in moderne apparatuur die voldoet aan de vereisten van de nieuwe netwerken.
  3. Pas de instellingen aan: Zorg ervoor dat medewerkers weten hoe ze de instellingen van hun apparaten moeten aanpassen om over te schakelen naar 4G of 5G. Dit kan het verschil maken tussen een soepele overgang en onverwachte onderbrekingen.

Klaar voor de toekomst met nobotel

Bij nobotel begrijpen we de uitdagingen waarmee bedrijven worden geconfronteerd bij het upgraden van hun mobiele infrastructuur. Onze Solutions Consultants staan klaar om je te helpen bij elke stap van het proces, van het controleren van compatibiliteit tot het implementeren van nieuwe technologieën.

Neem nu actie!

Wacht niet tot het te laat is. Kom nu in actie om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf klaar is voor de toekomst van zakelijke connectiviteit. Contacteer ons vandaag nog en maak een veilige en naadloze overstap naar 4G of 5G.