...

17 mei: Dag van de Telecommunicatie

Op 17 mei viert nobotel met trots de Wereld Telecommunicatie en Informatiesamenwerkingsdag (WTISD). Deze dag, die in het leven is geroepen door de Internationale Telecommunicatie Unie (ITU), heeft als doel om bewustwording te creëren over de impact en mogelijkheden van informatietechnologieën (ICT) en manieren te zoeken om de digitale kloof te overbruggen. De viering van WTISD is een jaarlijkse traditie sinds 1969, ter herdenking van de oprichting van de ITU op 17 mei 1865. In 2006 werd deze dag officieel vastgesteld door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Het belang van WTISD

In de moderne wereld speelt technologie een cruciale rol in het dagelijks leven, zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak. De Dag van de Telecommunicatie benadrukt niet alleen de voordelen van technologische vooruitgang, maar ook de noodzaak van inclusiviteit en toegang voor iedereen, ongeacht geografische of economische barrières. Bij nobotel begrijpen we hoe belangrijk het is om verbonden te blijven en streven we ernaar om technologie toegankelijk te maken voor iedereen.

Doelstellingen van WTISD

De WTISD heeft drie hoofddoelstellingen:

 1. Bewustwording Verhogen: Het promoten van de voordelen van internet en andere ICT-technologieën. Door de mogelijkheden van deze technologieën te benadrukken, kunnen samenlevingen en economieën worden verbeterd.
 2. Digitale Kloof Overbruggen: Het verkleinen van de verschillen in toegang tot ICT tussen verschillende delen van de wereld. Dit is essentieel om gelijke kansen te creëren en ervoor te zorgen dat iedereen kan profiteren van de voordelen van technologie.
 3. Innovatie en Samenwerking: Het aanmoedigen van innovatie in de telecommunicatiesector en het bevorderen van internationale samenwerking. Samen kunnen we werken aan oplossingen die de wereld ten goede komen.

Jaarlijkse thema’s

Elk jaar wordt er een specifiek thema gekozen voor WTISD dat inspeelt op actuele kwesties en trends binnen de ICT-sector. Voorbeelden van recente thema’s zijn:

 • 2024: “Focus on how digital innovation may help link everyone and create sustainable prosperity for all.”
 • 2023: “Empowering the least developed countries through information and communication technologies.”
 • 2022: “Digital technologies for older persons and healthy ageing.”

Activiteiten wereldwijd

Op 17 mei worden wereldwijd verschillende activiteiten georganiseerd om de Dag van de Telecommunicatie te vieren. Deze activiteiten omvatten onder andere:

 • Conferenties en Seminars: Besprekingen over de nieuwste trends en uitdagingen in de telecommunicatie en ICT-sector. Deze evenementen bieden een platform voor experts om kennis en inzichten te delen.
 • Workshops en Trainingen: Sessies gericht op het verbeteren van vaardigheden op het gebied van ICT. Dit helpt deelnemers om up-to-date te blijven met de nieuwste technologieën en best practices.
 • Campagnes en Evenementen: Publieke campagnes en evenementen die het belang van telecommunicatie en ICT benadrukken. Deze initiatieven helpen om een breder publiek te bereiken en bewustwording te creëren.

nobotel’s inzet

Bij nobotel zijn we toegewijd aan het leveren van hoogwaardige telecommunicatiediensten die onze klanten in staat stellen om overal en altijd te werken, met de beste service en zonder verrassingen. Onze oplossingen omvatten onder andere:

 • Mobile Portal: Een beheerderstool die inzicht biedt in alle kosten en alle gegevens op één plek samenbrengt.
 • Data Pooling: Een bundel voor iedereen, waarbij efficiëntie en kostenbeheersing centraal staan door het delen van data tussen gelijke abonnementen.
 • Maatwerk: Pakketten die speciaal zijn afgestemd op de behoeften van onze klanten.

Op deze WTISD willen we de nadruk leggen op het belang van technologie in het overbruggen van de digitale kloof en het bevorderen van innovatie en samenwerking. We blijven ons inzetten voor een inclusieve en verbonden wereld, waarbij technologie voor iedereen toegankelijk is.

Meer Informatie

Voor meer informatie over de Wereld Telecommunicatie en Informatiesamenwerkingsdag kun je de website van de Internationale Telecommunicatie Unie bezoeken.

Laten we samen werken aan een toekomst waarin iedereen kan profiteren van de voordelen van technologie. Gelukkige WTISD!